Esitäytetty veroilmoitus vaatii tarkistamisen – tee se

Esitäytetty veroilmoitus tulee kotiisi huhtikuun aikana. Muista tarkistaa ilmoitus ja korjata virheelliset tiedot ja lisätä puuttuvat vähennykset ilmoituksellesi. Vaikka sinulle olisi ehdotuksen mukaan tulossa palautusta, tarkista oikeellisuus silti.

Veroilmoituksella ei ole valmiina työmatkakulujasi. Laske kulut ja ilmoita ne verottajalle. Pelkkä kulkuneuvon ilmoittaminen ei riitä, oli se sitten juna, bussi, oma auto taikka polkupyörä – mopolla tai polkupyörälläkin tehdyistä työmatkoista voit tehdä vähennyksen. Verottajan hyväksymät matkakuluvähennysten määrät lasketaan seuraavilla summilla, jos olet käyttänyt jotain muuta kuin julkista kulkuneuvoa:

  • oma auto 0,25 eur/km
  • työsuhdeauto 0,20 eur/km
  • moottoripyörä 0,17 eur/km
  • mopo 0,09 eur/km
  • polkupyörä 85 eur/vuosi

Jos olet saanut vuokratuloja, ne ilmoitetaan lomakkeilla 7H tai 7K. Muista ilmoittaa myös kaikki vuokraustoimintaasi liittyvät vähennykset. Näiltä lomakkeilta siirretään summat esitäytetylle veroilmoituslomakkeelle Vuokratulot –kohtaan. Kotitalousvähennystä haetaan omalla lomakkeellaan nro 14

Jos lähetät veroilmoituksen paperilla, liitteeksi ei saa laittaa kuitteja. Verohallinto olettaa sinun ilmoittavan kulut rehellisesti, mutta tarvittaessa pyydetään lisäselvityksiä. Jos suinkin on mahdollista, kannattaa veroilmoitus tehdä verkossa. Virheiden mahdollisuus pienenee, koska ohjelma ohjaa täyttämään oikeat kohdat lomakkeilla.

Pääset tekemään ilmoituksen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tästä. Palvelu on avoinna niille asiakkaille, joiden veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 4.5.2016 tai 13.5.2016.

Esitäytettyä veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, jos sinulla ei ole siihen mitään muutettavaa. Jos sait mätkyjä, muista laittaa ne maksuun. Tai jos saat palautusta, se maksetaan sinulle marraskuulla. Sinun kannattaa ilmoittaa oma tilinumerosi verottajalle, ellet ole sitä vielä tehnyt, sillä silloin raha löytää tiensä tilillesi heti virallisena palautuspäivänä. Ilmoita tilinumerosi tästä.

Käänny ammattilaisen puoleen, jos tarkistaminen tai täydentäminen tuottaa tuskaa.

Eija