Kiinteistöverotuspäätökset ovat tulossa

Tämän vuoden kiinteistöverotuspäätökset ovat tulossa kiinteistöjen omistajille maaliskuun loppuun mennessä. Verotuspäätös kannattaa ehdottomasti tarkistaa, koska joskus lomakkeilla on ollut suuriakin virheitä tai vääriä veroprosentteja.

Kaikkien kuntien veroprosentit löytyvät tästä.

Kunnat on jaettu maakunnittain ryhmiin, etsi oma kuntasi ja tarkista, onko verotuspäätöksen prosentti oikein. Asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti on pienempi kuin yleinen veroprosentti.

Kiinteistöveron viimeinen korjauspäivä on toukokuun alkupuolella. Korjauksen voi tehdä helposti Kiinteistötiedot verkossa –palvelussa. Palvelussa on chat-ikkuna, jonka kautta voit kysyä neuvoja verottajalta reaaliaikaisesti. Palvelu on käytössä kiinteistöverotuspäätöksen ilmoitusosalle merkittyyn viimeiseen palautuspäivään saakka.

Kiinteistöveron maksupäivät ovat 5.9. ja 20.10. Maksulomakkeet kannattaa heti lomakkeen tarkistuksen jälkeen viedä pankin maksupalveluun tai siirtää verkkopankkiin odottelemaan. Monesti käy niin, että kiinteistöveron maksaminen unohtuu, koska eräpäivät ovat puolen vuoden päässä varsinaisen laskun saapumisesta. Kiinteistöveromaksun saa myös e-laskuna tai suoramaksuna – nämä ovat käteviä tapoja hoitaa asia.

Jos ongelmia tulee lomakkeiden täyttämisessä ja päätösten lukemisessa, me ITUlaiset autamme mielellämme tässäkin asiassa.

Eija