Kotitalousvähennys kodin kaaoksen helpottajana

Onko kotisi mullin mallin? Huonekaluliikkeestä tuotu kalusto nojaa varaston seinään odottaen kokoajaansa? Ja keväällä pidetään huushollissa tyttären valmistujaisjuhlat! Verotuksessa myönnettävä kotitalousvähennys auttaa ongelmissa rahallisesti, jos haluat käyttää ulkopuolista väkeä homman hoitamiseen.

Saat tehdä kotitalousvähennyksen ammattijärjestäjän tekemästä työstä. Järjestäjä auttaa sinua luopumaan turhasta tavarasta ja laittamaan ne tärkeät tavarat ja paperit paikoilleen. Kotonasi tapahtuva siivous ja vaatehuolto (pesu, silitys, korjaus) oikeuttavat myös kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennystä saat vain työn osuudesta, et esimerkiksi paidan korjaamiseen kuluneen ompelulangan hinnasta.

Menit sitten hankkimaan uudet huonekalut ja ne pitäisi saada kasaan? Jo ruuvipussi hermostuttaa sinua ja pakettien auki repiminen nostaa hien otsalle? Kotitalousvähennystä voit käyttää tämänkin ongelman ratkaisemiseksi. Kunhan löydät lehmänhermoisen ammattilaisen tekemään työn. Kodin seinien maalaus, tapetointi ja lattiapintojen korjaus tai uusiminen ovat vähennyskelpoisia töitä.

Kevään juhlien aikaan tilaat pitopalveluyrityksen laittamaan sekä tarjoilemaan valmistujaisjuhlien ruoat. Tästäkin työstä voit tehdä vähennyksen. Ja kun juhlia varten teetetään pihaan patio tai terassi, myös sen työn osuuden voit laskea vähennykseen mukaan.

Ennen palvelun tilaamista kannattaa tarkistaa palvelun tuottajan kuuluminen ennakkoperintärekisteriin. Yritykselle maksetusta arvonlisäverollisesta työn osuuden hinnasta voit vähentää 45 %.

Jos työn suorittaja ei ole ennakkoperintärekisterissä, toimit työnantajana ja maksat hänelle palkan työstä. Kotitalousvähennyksenä saa vähentää 15 % palkan määrästä sekä palkan sivukulut. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2016 on 2 400 euroa. Omavastuu on 100 euroa.

Yrityspalvelu ITU neuvoo sinua mielellään kaikkiin kotitalousvähennykseen liittyvissä asioissa, verolomakkeiden täytössä ja palkkojen laskemisessa.

Eija