Lompakossa on rahaa – vai onko?

Yllättävän monen yrittäjän käytäntö vielä nykyäänkin on se, että vilkaistaan lompakkoon ja pankkitilille, jos halutaan nähdä firman nykytila. Tämä toimii niin kauan, kun firman tulopuoli pysyy kunnossa ja töitä riittää. Ja pankista saa lisärahoitusta tarvittaessa.

Kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään, että voisiko asian tehdä toisin. Sähköinen taloushallinto on oivallinen apu talouden suunnittelussa. Kirjanpito on ajan tasalla ja kattavien raporttien saaminen käy käden käänteessä vaikka kolmelta yöllä. Yrittäjän on usein hankalaa sovittaa työpäiväänsä tilitoimistojen ja pankkien aukioloaikoihin, joten pääsy omiin tietoihin ajasta ja paikasta riippumatta on ehdottomasti hintansa väärtti.

Koska myynnit ja ostolaskut liikkuvat sähköisesti ja kirjautuvat saman tien hyväksynnän jälkeen kirjanpitoon, järjestelmä on reaaliajassa. Tulevan ennustaminen helpottuu, erilaisia vertailuja ja laskelmia saa helposti käyttöönsä. Tehtävät päätökset perustuvat ajan tasalla oleviin faktoihin. Tulevien ja menevien rahavirtojen seuraaminen on helppoa.

Kirjanpitäjän työ on muuttumassa. Kirjausmerkintöjen raapustelu kuitteihin ja tositteiden naputtelu koneelle alkaa olla historiaa. Kirjanpitäjä neuvoo sinua suunnittelemiesi ratkaisujen vaikutuksista yritykseesi. Esimerkiksi, kun olet hankkimassa uutta työkonetta firmallesi, se vaikuttaa sekä firmasi talouteen että verotukseen. Usein tämä asia mietitään vain arvonlisäverojen ja verotuksen kannalta. Asiaa voi pohtia myös hankinnan kokonaisvaikutusten kautta. Onko työkoneen hankinta tässä tilanteessa kuitenkaan se paras ratkaisu?

Onko oma aikasi arvokasta? Haluatko välillä pitää vapaatakin? Olemme valmiit auttamaan sinua. Siirtymällä käyttämään tarjoamiamme mahdollisuuksia, pääset helposti ja edullisesti käsiksi kirjanpidon sähköiseen maailmaan. Peruspakettimme SILMU on oivallinen ja edullinen tapa aloittaa yrityksesi taloushallinnon sähköistäminen!

Eija