Oppisopimuksella osaajaksi

Olen ollut Yrityspalvelu ITUssa syyskuusta 2014 lähtien oppisopimuksella. Heti oppisopimuksen alettua lähdin myös koulunpenkille. Oppisopimuksen ideana oli olla viikossa yksi päivä koulussa ja neljä päivää töissä. Todellisuudessa koulupäiviä on harvemmin, koska minulla oli jo yksi ammatti. Itseni kannalta tämä on ollut positiivista. Opin paremmin tekemällä kuin koulussa istumalla.

Kun oppisopimusopiskelua on takana puolitoista vuotta ja valmistuminen häämöttää, on hallussa valtava määrä tietoa ja osaamista. Silti tässä työssä oppii päivittäin uutta – siihen on oltava valmis, koska lait ja säädökset muuttuvat kaiken aikaa.

Oppisopimuksella opiskeltaessa opiskellaan pääsääntöisesti alaa juuri siltä kannalta, kun se on itselle järkevintä. Omat opintoni keskittyvät peruskirjanpitoon, tilinpäätöksiin sekä yleiseen asiakaspalveluun, myyntityöhön ja toimistotyöskentelyyn.

Tällä hetkellä uskon, etten olisi kokopäiväopiskelulla ja muutamalla työharjoittelujaksolla oppinut näin valtavaa määrää asioita. Tällä opiskelutyylillä tulee samalla myös mukavasti työkokemusta. Koulun puolesta tuetaan oppisopimusopiskelijaa hyvin ja opiskelijalla on aina vähintään yksi yhdysopettaja, jonka kanssa käydään tavoitteita säännöllisesti läpi.

Yrityspalvelu ITUssa opiskelu on monipuolista ja ammatillisesti kehittävää. Täällä tuetaan uuden oppimisessa ja kannustetaan haastamaan itseään uusiin asioihin. Minusta tulee isona taitava ammattilainen.

Annemari