Sähköisen taloushallinnon koulutus – miksi ihmeessä?

Satakunnan Yrittäjien DigiBusiness -hanke pyrkii edesauttamaan mikro- ja pienyrittäjien digitaalisten työkalujen käyttöönottoa ja tietoisuutta etenkin taloushallinnon ja markkinoinnin saroilla. Eikö kuulosta hienolta? Ehkä vähän jopa liian hienolta?

Sähköinen taloushallinto – sanapari kuulostaa melko pelottavalta ja suurelta. Ahdistaa. Moni yksin-, mikro- tai pienyrittäjä saattaa ajatella taloushallinnon sähköisyyden olevan isompien yritysten asia. Myöskään vanhoja, totuttuja toimintatapoja ei kovin kevyin perustein lähdetä muuttamaan. Moni voi myös ajatella, ettei kirjanpidon ja taloushallinnon käytännön toteutus ole yrittäjän asia vaan nimenomaan tilitoimiston ja kirjanpitäjän päänsärky.

Sähköinen taloushallinto tarkoittaa kuitenkin tavallisia arjen asioita. Myyntilaskua ei tarvitse tulostaa paperille ja viedä postiin. Ostolaskua ei tarvitse hakea postilaatikosta, avata kirjekuorta ja siirtää pinoon odottamaan hetkeä, jolloin väsynyt yrittäjä iltamyöhällä pakottaa itsensä verkkopankkiin hakkaamaan maksuja. Yrityksen taloustiedot ovat jatkuvasti ajan tasalla. Yrittäjä voi seurata yrityksen tunnuslukuja, milloin ja mistä tahansa.

Sähköinen taloushallinto ei ole kallista, eikä edes vaikeaa. Se on kaikenkokoisten yritysten saatavilla sekä hyödyttää merkittävästi myös pientä yritystä ja yksinyrittäjää. Nettiyhteyden päässä oleva laite, on se sitten tietokone, tabletti tai älypuhelin, on ainoa tekninen vaatimus. Sähköisen toimintatavan tuottama ajan-, rahan- ja vaivansäästö on merkittävää ja mahdollistaa, että yrittäjä voi iltaisin tehdä jotain muuta kuin töitä. Yrittäjälle jää myös aikaa keskittyä yrityksensä kehittämiseen ja siihen, mitä hän itse parhaiten osaa. Kirjanpitäjästä kuoriutuu yrittäjän paras kaveri – kumppani, joka antaa kullanarvoisia vinkkejä ja huomioita juuri sinun yritystoiminnastasi.

DigiBusiness -hankkeen sähköisen taloushallinnon koulutuksissa keskitytään konkreettisiin hyötyihin. Kokonaisuus ja erilaiset vaihtoehdot käydään läpi kädestä pitäen ja ymmärrettävästi – siten, että jokainen ymmärtää. Konkreettinen vinkkilista sähköisen taloushallinnon käyttöönottoon kuuluu hintaan.

Kouluttajana toimin minä. Sähköinen taloushallinto on lempiaiheeni ja kouluttaminen on mielipuuhaani. Tule mukaan – lupaan ettet kadu.

Mari