Työ tekijäänsä opettaa

Opiskelen kolmatta eli viimeistä vuotta merkonomiksi Kankaanpään Sataedussa. Päätin jo opintojen alussa, että erikoistun viimeisenä vuotena talous- ja toimistopalveluiden koulutusohjelmaan. Ajattelin, että siellä oppisin enemmän uusia ja erilaisia asioita. Ajatus osoittautui oikeaksi.

Aloin hyvissä ajoin miettimään hyvää työssäoppimispaikkaa, jossa saisin tehtyä kaikki opiskeluihini kuuluvat osaamisnäytöt. Päätin mennä kysymään Karvian yrityspalvelusta harjoittelupaikkaa ja täällä olen ollut reilun kuukauden oppimassa tilitoimiston arkea.

Ensimmäisinä päivinä kaikki oli ihan uutta ja hetki meni, että sisäistin, miten mikäkin lappu laitetaan minnekin ja miksi. Koulusta on saanut jo vähän käsitystä siitä, mitä kirjanpitäjän ja toimistotyöntekijän työ oikein on. Tässä kohtaa työssäoppimista on nähnyt jo todellisuutta tästä työstä. Paljon on tullut lisää asiaa koulussa kerrottuun ja opittuun.

Olen päässyt tekemään paljon erilaisia toimisto- ja kirjanpitotehtäviä. Saamani tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja aikakin on kulunut ripeästi niitä tehdessä. Minulle on tullut jopa muutaman kerran sellainen tunne, että voisin tehdä tätä työkseni. Joka päivä olen oppinut uusia asioita toimistotyöstä ja taloushallinnosta. Odotan innolla jo mitä haasteita ensi viikko tuo tullessaan!

Salla Salomäki (18), karvialainen työharjoittelija