Verohallinnon puhelinnumerot ovat vaihtuneet

Verohallinnon puhelinnumeroihin tuli muutos 25.4.2016 alkaen. Ensimmäiseksi uudet numerot päivittyvät verottajan nettisivuille ja niihin asiakirjoihin, jotka lähetetään 25.4. jälkeen. Vanhoissa verohallinnon kirjeissä näkyvät vielä entiset palvelunumerot, mutta niihin soitetut puhelut ohjataan siirtymävaiheen ajan uusiin numeroihin.

Verottajan palvelunumeroon soittaminen maksaa lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun verran ja matkapuhelimesta soitettuna matkapuhelinmaksun verran.

Verohallinnolla on kätevä yhteystietosivu, jossa on jaoteltu puhelinnumerot sen mukaan, mitä asia koskee. Suosittelen käyttämään näitä palvelunumeroita, koska silloin puhelimeen vastaa yleensä henkilö, jolla on parhaiten tietoa asiasta. Kunkin numeron perässä luettelossa on vielä linkki, josta voi tarkistaa, minkälaista asiaa ko. numerosta kannattaa kysyä.

Omat palvelunumeronsa ovat esimerkiksi arvonlisäverotuksella, kausiveroilmoituksilla, maa- ja metsätaloudella, perintö- ja lahjaverotuksella, kiinteistöverotuksella ja erilaisilla todistuksilla, joita verottajalta saa. Palvelunumeroista vastataan maanantaista perjantaihin klo 9.00–16.15.

Toki voit kääntyä myös meidän ITUlaisten puoleen, jos tuntuu, että verottajalle soittaminen ei maistu. Usein asiakas haluaa, että tilitoimisto hoitaa yhteydenotot verottajan kanssa, koska ”puhumme verottajan kanssa samaa kieltä”.

Verohallinnon palvelunumerot löydät tästä vero.fi.

Eija