Verokortti verkossa

Ovatko tulosi muuttuneet paljon aiemmasta tai oletko vaihtanut työpaikkaa? Silloin ainakin kannattaa tarkistaa onko veroprosenttisi kohdillaan. On turhaa maksaa liikaa veroja etukäteen, ellei sitten ihan tahallaan halua kerätä seuraavan vuoden jouluksi ”joululahjarahaa” säästöön. Joidenkin mielestä tämä on kätevä säästötapa, joten mikäs siinä, mutta verokortin tarkistukseen kannustaa varsinkin asian toinen puoli – ne joulun seutuville kohdistuvat mätkyt, jotka ovat seurausta liian pienestä veroprosentista. Toki voit pyytää palkanlaskijaa nostamaan veroprosenttiasi ylemmäs ilman muutosverokorttiakin. Prosentin korottaminen onnistuu ilmoittamalla siitä palkanlaskentaan. Mutta tarkempi veroprosentin tarkastelukin on hyvästä, jos tuloissa on muutosta suuntaan tai toiseen.

Verokortin muutokset voit tehdä kätevästi netissä verkkopankkitunnuksillasi. Verottajan tiedoissa näkyvät tämänhetkisen korttisi tiedon ja näet muutoksen vaikutuksen veroprosenttiisi heti, kun olet syöttänyt palveluun uudet tiedot. Tarkistusta varten tarvitset tämän vuotiset tulotietosi. Verottaja haluaa tietää paljonko sinulle on tänä vuonna maksettu palkkaa ja paljonko siitä on pidätetty veroa. Samoin kysytään loppuvuoden tulojasi. Mahdolliset verotukseen liittyvät vähennykset voi myös ilmoittaa jo korttia tilattaessa. Työmatkat, kotitalousvähennys ja muut vähennyskelpoiset kulut kannattaa ottaa huomioon.

Palkansaajan verokortin pystyy yleensä tulostamaan heti suoraan palvelusta. Jotkin tulot ja menot kuitenkin vaativat, että virkailija tarkistaa vielä veroprosentin ja silloin kortti postitetaan sinulle muutaman päivän sisällä. Voit tilata kortin myös suoraan palkanlaskentaan. Kun tulostat verokorttia, jatka palvelussa tarpeeksi pitkälle, että näkymään tulee varsinainen verokortti. Monesti palkanlaskijalle kiikutetaan verottajan järjestelmän luomaa yhteenvetosivua, jonka yläreunassa lukee ”Tämä ei ole verokortti”. Palkanlaskija kiittää, kun saa ihan sen aidon ja oikean kortin.

Pääset muuttamaan omaa korttiasi tästä.

Eija