Veronmaksuvaikeuksia? Neuvottele verottajan kanssa!

Aina rahat eivät riitä verojen maksamiseen. Ulosottomiehen kirjeen odottelua parempi vaihtoehto on olemassa. Verottajan tarjoaman maksujärjestelyn avulla voit maksaa verosi osissa.

Jos et ole maksanut jotain veroasi ajallaan, sinulle lähetetään ensin maksumuistutus. Jäännösverosta ja kiinteistöverosta tulee kaksi muistutusta. Verolle kannattaa hakea maksujärjestelyä, jos et pysty maksamaan sitä muistutuksen eräpäivänä. Silloin verottaja ei siirrä veroa ulosottoon, vaan saat sille korollista maksuaikaa. Maksujärjestelyn ajalta peritään 7,5 %:n korko. Tämä on huomattavasti edullisempaa kuin ulosoton maksuun lisäämät perintäkulut tai pikaluottofirmalta otettu laina veron maksamiseksi.

Maksujärjestelyä voi pyytää veron eräpäivän jälkeen. Maksujärjestelyn saamiseksi veroja ei saa olla ulosotossa ja esimerkiksi yrityksen kausiveroilmoitusten tulee olla tehtyinä.

Kun maksujärjestely on hyväksytty, verottaja lähettää veron maksamista varten tilisiirtolomakkeet, joilla maksat veron tasasuurissa erissä.

Maksujärjestelypyynnön voi tehdä kätevästi netissä tai soittamalla verottajan palvelunumeroon 020 697 028.

Eija