Verottajalta tuli kirje!

24.11.2021

Otsalle nousee tuskan hiki, kun postilaatikosta löytyy Verohallinnon lähettämä kirje. Joku tekeekin näppärän väistöliikkeen ja heittää postin muiden papereiden joukkoon siihen tutkimattomien postien kasaan. Näin ei kannata tehdä, tulee halvemmaksi avata se kirje.

Kun kuoren saa auki, alkaa ihmettely, että mitä tässä sanotaan. Verottajan käyttämä kieli on usein melkoista ammattisanastoa, jota asiaa tuntemattoman on mahdotonta saada suomennettua. Lopuksi kirjeen päättää usein vielä herttainen uhkaus veronkorotuksista, ellei vastausta tule määräpäivään mennessä.

Nykyään verottaja on kuitenkin melko helposti lähestyttävä taho. Asia selviää usein heti, kun soittaa kirjeessä mainitulle virkailijalle ja kysyy, mistä on kyse ja mitä haluatte. Eli asian takia ei kannata panikoida.

Verottaja kyselee yleensä tarkennuksia tehtyjen vähennysten määriin. Matkakulujen muodostumista saa myös monesti selvitellä. Joskus tiedustellaan jotain veroilmoitukseen kuuluvaa liitelomaketta, joka puuttuu. Yleensä asia korjautuu pienellä työllä.

Jos tuntuu siltä, että omin voimin ei verottajaa pysty vastauksellaan lähestymään, kannattaa ottaa yhteys meihin, Yrityspalvelu ITU selvittää nämäkin huolet puolestasi.

Yrittäjä usko unelmaan. Tässä on ITUa.

Eija